Rubicon Online

Egy falat történelem: a magyar szalámigyártás kezdetei

2025.09.17.

Blaskó Barbara

 

 

 

 

A 19. század második felében Magyarországon is éreztette hatását a második ipari forradalom, és az ekkor bekövetkezett iparfejlődés során a mezőgazdaságon alapuló iparágak indultak fejlődésnek, melyek közül az élelmiszeripar vált vezető szektorrá. Az ágazat sikerességében csakúgy, mint az ekkor kialakuló nagyipari szalámigyártásban számos külföldi vállalkozó kapott központi szerepet. De kik is voltak ők, akik az olasz kolbászt, vagyis a szalámit megismertették a magyar fogyasztókkal? Honnan érkeztek és miért éppen Magyarországot választották?

A teljes cikk ide kattintva olvasható a Rubicon Online Rubicon rendezvények rovatában.

A cikk megjelenését a Rubicon Intézet Nonprofit Kft. támogatta.

Megszakítás
Close Bitnami banner
Bitnami