Vitaestek

Rubicon-est: A magyar ízek legendás mesterei

2024. október 15. 18.00 óra

Rubicon Intézet

 

 

A Rubicon és a BKIK programsorozata bemutatja a magyar gazdasági siker különleges szereplőit a 19. század közepétől az I. világháborúig, és összehasonlítást kínál a kortárs vezető piaci szereplők meghívásával.
 
A magyar vendéglátás az Osztrák-Magyar Monarchia idején élte át a legdinamikusabb fejlődését. A francia és osztrák hatások mellett egyre több hazai ötlet is ekkor kerül az éttermek és cukrászdák asztalára. Az elektromos eszközök és hűtési berendezések elterjedése modernizálta az étel- és édességkészítést, sok külföldi éttermi és cukrászvállalkozó Budapesten találta meg a szerencséjét. A fővárosban létrejött új helyszínek a kulturális életre is hatottak, azonban a 20. században új kihívások közepette kellett túlélniük és arculatukat megőrizniük.
 
 
– Honnan származnak a Gundel és a Gerbeaud alapítói?
– Hogyan alakult ki a régi fővárosi gasztronómiai kultúra, és milyen ételek és édességek alakították a magyarok ízlését?
– Miként élték túl a régi Budapest legismertebb vendéglátói a 20. század viharait?
 
 
Fedezze fel a válaszokat az estről készült felvételünkön!
 
 
 
 

Megszakítás
Close Bitnami banner
Bitnami