Ugrás a fő tartalomhoz
Rubicon-est: A magyar ízek legendás mesterei - kiemelt kép
Vitaestek

Rubicon-est: A magyar ízek legendás mesterei

Felvétel Intézetünk eseményéről

Szerző: Andras Lorant

Megosztás

Vitaestek

Rubicon-est: A magyar ízek legendás mesterei

2024. október 15. 18.00 óra

Rubicon Intézet

A Rubicon és a BKIK programsorozata bemutatja a magyar gazdasági siker különleges szereplőit a 19. század közepétől az I. világháborúig, és összehasonlítást kínál a kortárs vezető piaci szereplők meghívásával.

A magyar vendéglátás az Osztrák-Magyar Monarchia idején élte át a legdinamikusabb fejlődését. A francia és osztrák hatások mellett egyre több hazai ötlet is ekkor kerül az éttermek és cukrászdák asztalára. Az elektromos eszközök és hűtési berendezések elterjedése modernizálta az étel- és édességkészítést, sok külföldi éttermi és cukrászvállalkozó Budapesten találta meg a szerencséjét. A fővárosban létrejött új helyszínek a kulturális életre is hatottak, azonban a 20. században új kihívások közepette kellett túlélniük és arculatukat megőrizniük.

– Honnan származnak a Gundel és a Gerbeaud alapítói?

– Hogyan alakult ki a régi fővárosi gasztronómiai kultúra, és milyen ételek és édességek alakították a magyarok ízlését?– Miként élték túl a régi Budapest legismertebb vendéglátói a 20. század viharait?

Fedezze fel a válaszokat az estről készült felvételünkön!

Rubicon-est: A magyar ízek legendás mesterei - Rubicon Intézet