Történelmi vitaest az orosz–ukrán viszony kérdéseiről

2022/04/29

A Rubicon Intézet Az orosz-ukrán viszony és az ukrán nemzetfejlődés történeti kérdései címmel rendezett vitaestet 2022. március 31-én a Veres Pálné utcai Scruton Közösségi Tér és Kávézóban. Az est vendégei a Szovjetunió felbomlása óta kialakult feszültségektől terhes államközi kapcsolatok történetének súlyponti kérdésein keresztül mutatták be a mostani konfliktus közvetlen előzményeit.

Vitaest: Az orosz—ukrán viszony és az ukrán nemzetfejlődés történeti kérdései

2022/04/14

A Rubicon Intézet Az orosz-ukrán viszony és az ukrán nemzetfejlődés történeti kérdései címmel szervezett vitaestet március 31-én, a Veres Pálné utcai Scruton kávézóban. A vitaest résztvevői a Szovjetunió felbomlása óta kialakult feszültségektől terhes államközi kapcsolatok történetének súlyponti kérdésein keresztül világították meg a mostani orosz—ukrán konfliktus közvetlen előzményeit.

A felvidéki magyarság sorsa

2022/02/17

A somorjai Fórum Kisebbségkutató Intézet múlt év őszén adta ki az „Akaratunk ellenére…” Dokumentumok a csehszlovákiai magyarság történetéből 1918-1992. című forráskiadványt, amely a felvidéki magyar kisebbség sorsáról, súlyos megpróbáltatásairól és közösséggé szerveződéséről ad korhű képet. Intézetünk a forráskötet megjelenése kapcsán vitaestet szervezett, amelynek moderátora dr. Szarka László, intézetünk tudományos főmunkatársa volt.

Könyvbemutató: Trianon egy angol diplomata szemével

2022/01/26

A Rubicon Intézet 2021-ben két olyan kötetet is kiadott, amelyben Sir Bryan Cartledge történész, nyugalmazott brit diplomata a magyar történelmet tárgyalta. A Trianon egy angol szemével című könyv kiadása alkalmából egy vitaestet is szerveztünk, amelyet 2022. január 13-án, a Scruton Kávézóban tartottak meg.

Close Bitnami banner
Bitnami